Recept
Nu står det en gruta med chili con carne och kokar på spisen som snart ska avnjutas. Detta receptet använder jag mig av:
Gör så här
Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i oljan i en gryta, gärna av gjutjärn, tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Chili con carne
Ingredienser
Portioner: 4
2 gula lökar
300-400 g nötfärs
1-2 msk olja
lite chili
½-1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
½-1 tsk salt
1-2 msk soja
1 burk 400 g hela tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås á 440 g
TILLBEHÖR:
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
Tillagningstid: Över 20 min
Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i oljan i en gryta, gärna av gjutjärn, tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Kommentarer
Trackback