Middags lagning
Ikväll har jag lagat grönsaksgratäng och skinksnitzel. Ett påhittat recept, av mig själv faktiskt. såhär lagat man det:
Börja med att hacka grönsaker som du vill ha i din gratäng. jag hade i en halv morot, 8 cocktailtomater, 1/3 lök, 1 liten palsternacka, 1/3 blomkol.
Blanda 100 gram feta ost och 2,5 dl grädde i en skål, salta och peppra. Häll detta över grönsakerna och pressa två vitlöksklyftor över. Ställ sedan in detta i ugnen på 200 grader.
När grönsakerna i ugnen börjar bli mjuka kan du sätta på stekpannan, smälta smör och steka ditt kött som du vill ha till.
När köttet är klart och grönsakerna är mjuka så är det bara att servera!
såhär blev det!
Börja med att hacka grönsaker som du vill ha i din gratäng. jag hade i en halv morot, 8 cocktailtomater, 1/3 lök, 1 liten palsternacka, 1/3 blomkol.
Blanda 100 gram feta ost och 2,5 dl grädde i en skål, salta och peppra. Häll detta över grönsakerna och pressa två vitlöksklyftor över. Ställ sedan in detta i ugnen på 200 grader.
När grönsakerna i ugnen börjar bli mjuka kan du sätta på stekpannan, smälta smör och steka ditt kött som du vill ha till.
När köttet är klart och grönsakerna är mjuka så är det bara att servera!
såhär blev det!
Kommentarer
Trackback