Jag lever

Nu är jag tillbaka. från bal och annat kul :) Ska berätta mer om balen sen och jag lovar att ni ska få bilder med :) riktigt kul och annorlunda var det. Man kände sig verkligen fin i sitt hår, smink och klänning !.

Återkommer snart med massa detaljer :)

rörig dag

Hej, förlåt att jag inte bloggar så mkt nu för tiden. kommer bli mer snart. jag lovar. Imorgon ska jag faktiskt på bal. Så det är fullspäckat schema. Till salong vid 7, hem och fotograferas vid 1. mingel till 4. Vid 4 blir det bort till tylösand och gå på röda mattan :D Ska bli riktigt roligt. aldrig gjort ngt sånt förut. Så hela dagen har gått ut på att packa och se till så att allt finns imorgon. Ni kommer få se bilder, jag lovar :) Önska mig lycka till så jag inte trillar på röda mattan. nu ska jag sova, kommer bli en lång dag imorgon!

Godnatt

Dagens mat

Har blivit dålig på att ta kort på den maten jag äter, måste bli bättre på det. fy på mig..

Dagens matingtag är:

Frukort: En skål naturell yoghurt
Mellanmål: cashewnötter
Lunch: Lax i ugnen med grönsaker
Mellanmål: Kokt ägg på en grov macka
Middag: Fullkornsris med kyckling gryta
Kvällsmål: LÖSGODIS! :O jag har ätit det utan dåligt samvete med. några bitar, inget överflöd.  Dock märker jag nu, när jag skriver detta att min mage är helt vansinnig på mig, bubblar i hela magen.. Kroppen mår fruktansvärt mycket bättre av att inte äta en massa skit. det är en sak som är säkert.



Dagens Shopping

Behövde shorts inför sommaren om den nu ska komma ngn gång :) Blev två par.


Ett par svarta höga shorts från H&M för 199 kr




Ett par ljusa slitna jeans shorts från cubus för 199 kr


Köpte båda i storlek 36, de är lite för små. just därför blev det den storleken så jag har ngt att kämpa för :D

Köpte även en massa smink som jag tänkte visa upp imon :)

Gårdagens mat

Hann inte med alls igår. kom hem vid halv 12 på kvällen! lyckat.. Men så mycket att göra är det just nu. Ska försöka minnas allt jag åt iallafall:

Frukost: Naturdiet shake ( har införskaffat mig en ny kartong nu)
Mellis: Äpple
Lunch: Stekt ägg på en grov macka.
Mellis: Cashewnötter
Middag: Fullkornspasta med skinksås
Kvällsmål: En kopp rött te.


såhär såg det ut. Var även och shoppade lite sommar saker som ni snart ska få se :)


Dag 109

Vilken upp och ner dag. Den började bra, gick upp vid 8 och åkte till ljungby och träffade lite avslägsen släkt :) Efter det hade jag lovat min farmor att vara smakråd till henne så då körde vi till båstad och gick i massa affärer. Aldrig varit i båstad innan, frukstansvärt fint och mysigt var det.


Dagens mat:
Frukost: Ägg, 1 grov macka med skinka på.
Mellanmål: Te och äpple
Lunch_ Grov macka med ägg på.
Mellanmål: Cashewnötter
Middag: Skulle blivit resterna av min flygande jacob, men efter två tuggor kunde jag inte få ner mer.. Kändes som om jag skulle kräkas.. magen vände sig och jag gav upp att försöka på ner mig middagen.. Nu, några timmar senare har jag fått i mig lite nötter och ett äpple. Vågar nog inte försöka äta igen..


Nu har jag även fått svar på varför allt mitt slit jag la ner förra veckan inte gav resultat. Jag har mens! Har inte haft det på 4 månader!!  Har p-stav så det är inte så konstigt. Men när jag har mens känner jag mig stor som en padda, uppsvullen, godis sugen..det som om jag väger 10 kilo mer än jag egentligen gör.


Grattis Katrin och Bingo

Har längtat efter detta! min favirot bloggerska har idag blivit mamma! Har gått två veckor över tiden och jag har gått och väntat varje dag på att det ska stå " nu är ringo här" när man loggar in på hennes blogg. Så Ringo, välkommen till världen!


Dag 108!

Hej! jag får väl börja med att säga förlåt, har verkligen inte hunnit med så mycket som jag borde hunnit idag, till exempel som att sätta mig ner och blogga. Nu ska jag ta igen lite tänkte jag!

Kolla på rubriken igen... ser ni? 108 dagar! det är fruktansvärt länge, så många dagar har jag bloggat i. Älskar det också dessutom :D


Dagens mat:
Frukost: Naturdiet shake
Lunch: Fisk och grönsaker
Mellanmål: Några rostade mandlar, vindruvor och en jordgubbe.
Middag: Lax och grönsaker
Kvällsmål: Chashewnötter

Fisk till både lunch och middag idag, tur man gillar fisk iallafall ;)



Matlagning i bilder

Dagens middag blir flygande jacob, såhär lagar du det :)


För 2 personer
Börja med att hacka ett paket bacon och 2 kycklingfiléer. Smält sedan smör i en stekpanna och stek kycklingen och baconen tills kycklingen är klar.



Det det har stekt färdigt så häll det i en ungsäker form.



Häll sedan på en hand full med nötter. Jag valde att ha i cashewnötter.



Ta fram en skål, häll i 2,5 dl vispgrädde. Vispa den och häll sedan i 1 dl chili sås. Rör om och häll sedan över detta över kycklingen i formen. In i ugnen i 15 minuter på 225 grader. Färdigt!

Serveras med fullkornsris.

Lunch

Dagens lunch blev två mackor med makrill och naturell yoghurt


Frukost

Steg upp vid halv 6, usch! Man är inte sådär jätte sugen på att ställa sig och göra en fin frukost när min kropp fortfarande tror att det är natt. Så en naturdiet satt fint. Tar ungefär 1 minut att laga den, snabb frukost är vad jag kallar det ;)


Vinnaren





Lillan
om Allevo:
Tjo! Jag har aldrig testat diet-grejer tidigare men har varit lite nyfiken på det. Dessutom gillar jag genrellt sett thaisoppa :p Så om du vill får du gärna skicka hem det till mig :)




Såhär lät vinnaren av mina allevo tävling. Grattis!

Vägning

Dagens vägning blev en besvikelse.. Hade förväntat mig mer. Vågen stod på exakt samma som förra veckan och måtten var exakt samma

Vikt: 54,6 kg
Midjemått: 68 cm
Arm: 28 cm
Lår: 49 cm
Rumpa: 94 cm
BMI: 21

Exakt som förra veckan, Usch och blä.



Mellanmål


Ett päron

Frukost

Imorse blev det en naturdiet till frukost


Godmorgon

Vaknade rätt tidigt idag av att solen lös in genom rullgardinen och att fåglarna utanför sjöng! Sånt gör en på riktigt bra humör på morgonen. Nu ska jag hoppa  in i duschen och sen gå och sätta mig lite i solen med min frukost. Har även vägt mig idag och resultatet får ni reda på sen :)


Middag

Dagens middag



Gud vad mycket mat det ser ut avv vara, bilden luras nog lite :P

Har ätit kött, tzatsiki, sallad, tomat, majs och så unnade jag mig lite potatis gratäng.


Ni glömmer väl inte att du kan få ett paket allevo soup av mig? Det är bara att klicka in här och skriv varför just du ska vinna, jag avslöjar imon vem som vinner! Kom igen nu!

Fixat naglarna

Vid tio i morse var jag och gjorde vid mina naglar. Satte dit tippar och gjorde fransk manikyr! Satte även dit lite silver dekorationer. Är super nöjd! Älskar långar naglar. Är  lite ovan bara, lite svårt att smsa eller skriva på datan, men man vänjer sig nog :) Kostade 650 kr.




vad tycks? :)

Mellanmål

Ett rött äpple

Frukost

En naturdiet shake


Middag

Idag åt jag världens godaste middag



Fullkornspasta, tzatsiki, sallad, tomat, majs och pannbiff. mmm! vad gott:D

Läsarfråga

Fick en läsarfråga igår och såhär löd den:

Anonym
om Frukost: Vilken yoghurt äter du? :)
Vilket märke och är den light ? :)


Jag äter Yoghurt som kommer från Valio eller från Arla. Brukar ha lite olika. Det är en laktosfri yoghurt och absolut inte light, lightprodukter är inte bra för hälsan. Innehåller sötningsmedel och de skärt ner på fettet, fett är bra för kroppen, inte farligt!.  Jag brukar köpa lite olika smaker beroende vad jag är sugen på, finns rätt många olika att välja bland, även för laktosintoleranta :) Innan brukade jag äta grekisk eller turkisk yoghurt! jätte gott och nyttigt.


Mellanmål

Dagens mellanmål blev ett rött äpple och en risenta kaka :)


Frukost och naturdiet

Imorse blir det en naturdiet shake med smak av choklad till frukost. Dett var definitivt godare än allevo kan jag ju säga :) smakade lite som milkshake.



jag blandade en påse med 2,5 dl vatten. Står 2-3 dl på förpackningen. Hur brukar ni blanda?

Ni glömmer väl inte ha ni kan få ett packet Allevo av mig? klicka här för att komma till blogginlägget.

Kvällsmys

Nu ska jag sätta mig här, i min härliga fotölj, med min bok, en risenta kaka och ett stort glas vatten :) Lyx


Middag

Dagens middag blev fullkornspasta med skinksås. Receptet finner du längre bak i arkivet.


Naturdiet

Istället för allevo tänkte jag nu testa naturdiet och se om jag trivs med det bättre. Har köpt ett pyttelitet paket med 7 påsar i med smaken choklad. Pris: 89 kr




Allevo

Som ni stammisar här i bloggen vet så testade jag för någon månad sen Allevo soups med thai smak, dock funkade detta inte riktigt för mig, men jag vet många andra som älskar soppan. Det var nog bara jag som inte föll för smaken.
Jag köpte en hel förpackning med 14 påsar för ungefär 130 kronor om jag minns rätt. Jag åt enbart två stycken påsar och nu står den här i skafferiet och tittar surt på mig. Jag får lite dåligt samvete för att jag la ut pengar på något som jag inte ens kommer att använda mer.
Så nu undrar jag, vill någon av er ha den? Det är som sagt en förpackining med 12 helt oöppnade påsar från Allevo soups med Thai smak. Är någon av er intresserade? Kommentera här och skriv en liten motivering till varför just du ska få den, så är den din! Vinnaren får dock stå för frakten.


Vinnaren avslöjas på Söndag!

Ny inköpt

Har varit och köpt en shaker. Kostade 39 kronor i hälsokostaffären. Brukar dricka väldigt mycket smoothie på sommaren och då är det smidigt att ha den i en sånhär!


Träning

Direkt efter skolan åkte jag till gymmet, sprang 3 kilometer på löpbandet och så blev det lite olika maskiner för armar, mage, rygg och ben.


Lunch

Dagens lunch blev i skolan. Förstår inte hur en kock kan stå och laga mat som inte smakar bra. Det serverades korvstoganoff, eftersom jag äter laktosfri mat så får jag inte samma mat som alla andra. Min mat betod av tomatsås och lite korv. Gott var det inte iallafall, åt mest sallad och drack vatten.

Skolan borde anställa en sådan här kock och servera god mat istället :)

Frukost

Vaknade med att en huvudvärk välkomnade dagen, usch. Gick upp och tog en alvedon och somnade om en liten stund till.. Var väldigt nära att strunta i att gå upp men tillslut så intalade jag mig själv att det inte är så farligt och klev upp iallafall.. Dagen frukost blev väldigt mycket vatten och yoghurt.


kvällsmys

En kopp te och en skål med lite yoghurt och wetabix.



Åt detta vid 9 ungefär, vilket egentligen är försent.  Men av någon konstig anledning så blev jag hungrig igen, så åt lite till :)

Middag

Dagens middag blev grönsaker i ugnen med kött till.



Tog de grönsaker jag trycker om, morötter, lök, tomater, blomkål. La dem i en form, lite smör på och så salt peppar. In i ungnen i 35 minuter eller tills de blir mjuka.

Skönhetsdag

Det är varmt ute! helt underbart. Jag älskar värme och sommar, förra veckan var det 9 grader nu är det 25, vädret har verkligen humörsvängningar. Har suttit i solen i en timme idag och försökt få bort min pappervita hud. Kommer nog vakna upp imorgon och se ut som en kräfta istället för att vara brun.

Har pysslat om mig själv lite idag. Gjort inpackning, skrubbat mig, rakat benen. Nu är jag redo inför sommaren :)


Utan internet

Hej! förlåt för att jag inte uppdaterade igår, av någon konstig anledning så funkade inte mitt bredband! Nästan så man får lite abstinens när man inte kan gå in på internet. Nu är det igång igen iallafall och ska jag ta igen en massa blogg inlägg, på bloglovin har jag just nu 122 blogginlägg att läsa, lär ju ta sin lilla tid detta.

Nu vet ni iallafall, jag lever :)

Dagens middag

Dagens middag blev rester från igår. kyckling i vitlöks och ostsås.


Dagens lunch

Två mackor med makrill ( makrill är det bästa som finns) och så en skål med yoghurt


My sister´s keeper

Igår kollade jag och pojkvännen på My sister´s keeper. Absolut en film värd att se och som bidrar med många tårar.


Gårdagen middag

Igår blev det inte mycket till uppdatering, min pojkvän kom hem från norge där han har varit i 2,5 vecka. Vi lagade middag och kollade på hockey, och filmen my sisters keeper.



Detta är kycklingfile i vitlöks och ost sås. Helt otroligt gott och enkelt. Ni har fått receptet innan men här kommer det igen:

700 gr. Kycklingfile
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 krm. svartpeppar
1 tsk. salt
2 dl. stark ost
4 dl. creme fraiche
3 dl. vispgrädde
1 tärning hönsbuljong

Börja med att steka kyckling filén tills de till hälften färdiga. lägg dem i en smord form och salta och peppra. Blanda osten, creme fraichen, vispgrädden och smula hönsbuljongen över. Pressa även vitlöken i röran. Blanda runt och häll i det i formen. Ställ in det i ugnen i 200 grader i 30 minuter.

Servera med fullkornsris.

Sömn

Jag har kommit in i något konstigt sovmönster, eller jag sover inte alls. Det är väl det som är grejen. Jag kan inte somna, vid 3 på natten börjar ögnen bli trötta. Innan dess vänder och vrider jag mig i sängen och blir jag rastlös så blir det att sitta vid datan och plugga. Jag tror jag har för mycket i huvudet, har fruktansvärt mycket i skolan och ligger och grubblar över det på nätterna. Det är nog det som är felet. Jag måste lära mig att slappna av.


Hade bokat in ett cirkelfys pass till ikväll men det fick jag ställa in, måste bli klar med allt i skolan. Blir spinning imon istället :)


Vägning

Idag var det vägning, hade faktiskt inga förväntningar idag för det vara bara 3 dagar sen jag vägde mig sist. såhär gick det:

Vikt: 54,6 kg
Midjemått: 68 cm
Lår: 49 cm
Rumpa: 94 cm n
Arm: 28 cm


Alltså samma som i onsdags, jag är inte speciellt förvånad.


Tips

Håller på att skriva ett arbete om ett hälsosamt liv, här får ni lite fakta:

Små mängder kan innehålla många kalorier

Alla dessa livsmedel ger 100 kalorier:

  • En matsked margarin eller olja
  • Två matskedar crème fraiche eller vispgrädde
  • En matsked majonäs eller olja- och vinägerdressing
  • En halv deciliter hollandaise- eller bearnaisesås
  • Två matskedar strösocker
  • En deciliter gräddglass
  • Fyra rutor choklad
  • Fem till tio bitar lösgodis
  • Två matskedar jordnötter, mandlar, eller hasselnötter
  • Tio ostbågar
  • Ett glas saft, läsk eller lättöl.

Dagens mat

Frukost: Yoghurt
Lunch: Två grova mackor med ägg och kaviar
Mellanmål: Äpple
Middag: Sallad, tomtat, gurka, majs, stekt koklett och sweet chili sås gjord på creme freiche och swwet chili
Kvällsmål: Ört te



Imorgon kommer min kära pojkvän som har varit i norge i en hel evighet :D ska bli kul och träffa han igen. Det blir även vägning, får väl se hur det går var ju bara några dagar sen jag vägde mig sist :)


Filmkväll

Jag har Sex and the city maraton. Har alla säsonger och filmen så ikväll börjar jag om från början och ser första avsnittet, lär ju dock inte hinna med att se alla säsonger med tanke på hur många avsnitt det finns. Riktigt mysigt ska det bli iallafall.


Kissie i Bella&Tyra show

Ni som är insatta i bloggvärlden har väl inte missat när kissie gästade Bella&Tyra show i lördags. Jag är bara tvungen att tycka till. Måste bara påpeka först att jag är inget fan av kisse.

* Det är väldigt modigt att en tjej som överhuvudtaget går till sändningen när hon vet att hon kommer bli ett offer inför 100 000 tittare. Tyckte trotts allt att hon svarade precis så som hon skulle eftersom hon kom dit som kissie och inte alexandra nilsson.

* Hon är en tjej på 18 år som säger vad hon tycker och tänker och provocerar otroligt mycket. Men gör inte katrin zytomierska och alex schulman det också? skillnaden är att de är 35 år och ingen vågar säga till dem, men nu är det en liten 18 åring och då kan man ju självklart skälla på henne, ELLER?



Om ni missade showen och vill se den gå in på www.bella&tyrashow.se



Besvikelse

Jag vaknade imorse av att alarmet på mobilen ringde, hade ställt den extra tidigt för att hinna med att springa mina 5 kilometer. Tittade ut, spöregn. ÅHH! jag blir galen. Det värsta som finns är att jogga i regn, kan det inte bara sluta regna och vara blött ute så man kan få springa en runda. Snart måste jag sluta skylla på regnet och ge mig ut i det iallafall, får väl sittsår i rumpan snart av att bara sitta och inte träna något. Imorgon blir det, jag ska ut och bli en blöt katt i regnet.


Fredags mys

Idag unnar jag mig 70 % choklad med mint smak. Mums :)


Dag 97

Första dagen utan regn på länge! det först jag ska göra imon om det inte regnar är att springa 5 kilometer. längtar efter att få springa igen!.

Dagen mat:

Frukost:
Två grova mackor med skinka och gurka.

Mellanmål: Ett rött äpple

Middag: Potatisgratäng, sallad, majs,gurka och grillad fläskfile.

Kvällsfika: En kopp te och 70% mint choklad.


Inte så bra dag mat mässigt. Men som sagt, ibland måste man unna sig oh idag blev det en sådan dag.



Hockey Galning

Nu är det hockey vm, jag älskar när Sverige är med och spelar och sitter som besatt vid tvn och kollar på alla Sverige matcher :D

Ikväll spelar Sverige mot Tjeckien. Heja sverige!!


Dag 96

Även om jag vägde mig igår tänkte jag göra det på söndag med, har inte haft så många vägningar nu på senaste tiden. så på söndag så kommer en ny.


Dagens mat:


Frukost:
2 Grova mackor med smör,salami, gurka och ett glas vatten.

Mellanmål:
Ett rött äpple

Lunch:
1 Delat ägg med kaviar på

Middag:
Lövbiff med sallad, tomat,majs, gurka och lite vitlöks smör

Kvällsfika:
Te och banan

Vägningen

Nu får jag väl ta och avslöja vägningen då. Måste påpeka att jag har vägt mig vid cirka 2 på dagen och inte på morgonen.

såhär gick det:

Vikt: 54,6 kg (- 0,3 kg och jag är helt i chock)
Midjemått: 68 cm ( samma som innan)
Lår: 49 cm ( samma som innan)
Rumpa: 94 cm ( - 1 cm)
Arm: 28 cm ( - 1 cm)
BMI: 21


Förstår ni att detta är egentligen väldigt konstigt, jag har verkligen ätit jätte fel och fuskat massa men ändå står vågen på detta. Funderar på om det kanske är muskler som minskat eftersom jag inte har tränat på en vecka? kan det vara så?


matintag

Dagens frukost blev inte hemma utan på ett möte, det blev nybakat grovt bröt, skinka, salami, melon och te :) fy  så gott.. :D


Dagens lunch hann jag inte med, fick bli ett äpple i bilen. jag hatar när det är för mkt och göra. Jag är en sånn som glömmer bort att äta om jag har något att göra. Det är inte bra, man måste äta regelbundet. 

Dagens middag blev hemma hos mina föräldrar. De bjöd på grillad kyckling och sallad :) super gott.


Jag förstår ingenting

Jag är förvånad, mycket förvånad. jag förstår ingenting, hur gick detta till ? Jag har vägt mig, jag har mätt mig ! Jag har fuskat med allt som går att fuska med, chips,godis alkohol och helt fel mat. Ändå visade vågen något helt annat. Jag hade förväntat mig ungefär 1,5 kilo uppgång istället säger vågen att jag har varit jätte duktig. Idag har vägningen gjort min dag! Ibland fattar jag inte hur min kropp fungerar, hur kunde jag inte gå upp i vikt av allt det där jag har stoppat i mig ?

Glad är jag iallafall !
Ni får vänta tills ikväll, sen får ni med veta.


Morgondagen

Svaret på frågan som jag ställde igår är att 75 % av er som medverkade och läser min blogg bantar och 25% gör det inte med skulle vilja.

Imorgon är det vägning, får se hur det går. Att jag har gått upp i vikt vet jag, frågan är hur mycket, jag vågar inte ens gissa. Ska bli spännande iallafall, har inte vägt mig på 2,5 veckor så det är på tiden nu. Ska även ta mina mått, vilket också var ett tag sedan jag gjorde. I veckan tänkte jag även ta tag i min jogging igen, har inte joggat på 1 vecka, har lite spring i benen nu, dem vill ut och rastas !


Middag

Idag åt jag världens godaste mat. Har varit och köpt färska räkor, aioli, grovt bröd och ägg. Så fruktansvärt gott. Skalar först räkorna, brer smör på mackan, delar ett ägg och lägger på det. Sedan lägger jag på alla räkor och så lite aioli på toppen. mums!


Mellanmål



En risenta kaka

Lunch

Dagens lunch blev i skolan. Maten var pasta och kycklingsås som smakade fruktansvärt äckligt ! Åt sallad istället. Majs, gurka, salladsblad :) inte så mycket och inte så mättande.


stressig morgon

Imorse var ja hur trött som helst när jag vaknade, som vanligt valde jag att snooza väckarklockan.. nästa gång jag vaknade var vid 5 i 8.. inte så jätte bra med tanke på att jag började vid kvart över 8 och det tar en kvart att gå till skolan.. Så det blev att slänga på sig kläder och springa till skolan. Hann stress äta ett päron iallafall.


Kvälls te

Var och köpte ett nytt te idag Liptons temptation summer fruits.




Sitter just nu och äter en Risenta sesamkaka och så en kopp te av den nya sorten. måste säga att det var riktigt gott, smakar verkligen sommar.



Middags lagning

Ikväll har jag lagat grönsaksgratäng och skinksnitzel. Ett påhittat recept, av mig själv faktiskt. såhär lagat man det:



Börja med att hacka grönsaker som du vill ha i din gratäng. jag hade i en halv morot, 8 cocktailtomater, 1/3 lök, 1 liten palsternacka, 1/3 blomkol.

Blanda 100 gram feta ost och 2,5 dl grädde i en skål, salta och peppra. Häll detta över grönsakerna och pressa två vitlöksklyftor över. Ställ sedan in detta i ugnen på 200 grader.



När grönsakerna i ugnen börjar bli mjuka kan du sätta på stekpannan, smälta smör och steka ditt kött som du vill ha till.


När köttet är klart och grönsakerna är mjuka så är det bara att servera!




såhär blev det!

Räkna ut ditt bmi

Har hittat en superbra hemsida där du kan räkna ut ditt BMI, klicka här för att komma till den.





Fyller på kylskåpet

Har promenerat till affären och fyllt på med massa nyttigheter.. ikväll blir det världens godaste middag som ni ska få se recept på sen.
























makrill

morötter
Cocktailtomater
Blomkol
lök
vitlök
fetaost
palsternacka
te
skinksnitzel
grädde
Risenta sesam kakor

Fråga


create free polls | comment on this

Nu kör vi!

Måste inleda inlägget med ett tack till en läsare som heter Anna. Även om du inte tror det så betyder din kommentar jätte mycket. Du gav mig energi till att fortsätta med det här! tack!



Började dagen med att ta en lång sovmorgon, allt lika skönt. åt frukost, en grov macka med skinka och ett glas vatten. Har varit i skolan tills nu.

Nu sitter jag här och laddar upp med gröt, ska ge mig ut i det fina vädret och promenera.



Bekännelser

Jag undrar vad som har hänt med mig sug att uppdatera 5-6 gånger om dagen som jag gjorde innan. Nu blir det knappt 1-2 gånger om dagen. Jag har dåligt samvete och bloggkramp.Jag vet inte hur jag ska göra, ska jag sluta blogga?  Jag har inte vägt mig idag heller, jag inte tillgång till någon våg, har den på onsdag, då blir det vägning. jag lovar. Jag har fuskat, fuskat rätt mycket. sånt måste man erkänna, det har blivit thaimat och rätt mycket alkohol, plus ingen träning för att jag har varit sjuk. jag vet inte ens om jag vågar ställa mig på vågen. kommer ha gått upp, det vet jag.


Jag måste lösa det här, jag vill inte att ni ska klicka er på bloggen och det inte finns någon uppdatering.. jag ska försöka bättra mig. ta kort på varje måltid och skriva mer. jag lovar. Vi börjar imon. Då jävlar kör vi stenhårt igen.. Mitt kylskåp ekar, jag måste fylla på med nyttigheter.

Nu ska jag sova. Godnatt på er.



Böcker

Var på biblioteket idag, dessa två kärleksböcker blev det:

Sten hjärta av ingrid olsson och en plats de kallar lycka av mårten sandén.
Får ha bokrecension här sen, när jag har läst klart :)


Lunch

Är det bara min blogg som krånglar idag, har suttit i evigheter och försökt logga in utan succé. Nästan så man får lite abstinens för att man inte kan uppdatera.


Dagens lunch. Yoghurt med en weetapix


Dag 91

Oj, det börjar närma sig hundra dagar. Helt galet.
Sov länge idag, det behövdes. Steg upp och gjorde äggröra och bacon. mums :) Förkyldningen känns likadant som igår. Har hittat något som man ska smörja in under näsan ( riktigt starkt) så rensar det luftvägarna. det funkar i en liten stund iallafall. Känns som om hela överläppen domnar av.


Nu ska jag göra mig iordning och ta mig in till biblioteket, ska låna lite böcker som jag visar upp sen :)



Myskväll

Sitter och tittar på Happy gilmore, Riktigt bra film. Sitter och dricker silver te. Varmt vatten och honung. ska tydligen vara bra för halsen enligt farmor :)

Ska försöka bli frisk snabbt nu.. vill kunna träna och kunna äta, inte bara sitta och peta i maten..


Sjuk

Imorse när jag vaknade så mådde jag verkligen inte bra. Riktigt förkyld, ont i halsen och huvudvärk. bestämde mig för att inte vara så jäklar överkänslig och tog mig upp ändå. Nu när jag väl har kommit hem. Mår jag ännu sämre. Var en dålig ide att gå ut idag. usch. Jag som har kommit igång så bra med träningen nu, och så går jag och blir sjuk och inte kan träna.



Dagens frukost blev fullkorns crunchy och mjölk.. åt hälften. är ingen stor ätare när jag har ont i halsen.

Träning och middag

Nu har jag varit på gymmet. Sprang på rullbandet i ungefär 10 minuter. Sen tränade jag mage, rygg,armar och ben med hjälp av maskiner :)


Dagens middag blev inget avanserat. Orkade inte ställa mig och laga mat. så det fick bli två mackor med smör och ägg på, en skål med yoghurt och banan i.


Sötsug

Jag har en ny favorit.. När du är som mest sugen på något, eller när alla dina kompisar eller familj sitter och äter goda kakor.  Prova en sesamkaka från Risenta. Helt otroligt gott och finns i din mataffär. Finns i smakerna sesamkaka, sesam och kokos, sesam och vanilj och så svarta sesamfrökaka. Riktigt goda är dem..



Dagen efter....

Igår blev det väldigt mkt vin.. så mkt att jag ännu inte tagit tag i att äta frukost ännu. Borde nog göra det. Ikväll ska jag ta mig till gymmet och springa på bandet hade jag tänkt, måste kompensera för allt vin.

Nej, nu blir det frukost och sen drar jag iväg till gymmet. Hörs snart :)



Dag 89

Dagens frukost blev sent. Köpte en grov macka med räkor och ägg på maxi :) gott

Ikväll ska jag faktiskt ut, en onsdag. tro det eller ej. Så lär ju bli endel vin.


Kvällsmål

Sitter och varvar ner efter vårruset.

En skål med yoghurt och en Weetapix till :)


Topp Hälsa

Topp hälsa var en av sponsorerna till Vårruset. De hade ett speciellt erbjudande där idag..

Betala 59 kronor och få 3 nummer av topphälsa + ett träningslinne, film med paulo roberto och en lotion från the body shop.

Detta kunde jag självklart inte låta bli, har alltid velat prenumerara på en sådan tidning :)
När man gick med så fick man även en Goodiebag, detta innehöll den.


* En tidining till från ToppHälsa
*Risenta kakor
*Badsalt
* Schampo och balsam tresemme
* Två olika bodylotions




Det var en som frågade angångende vikten i söndags.. Hade helt glömt bort att väga mig. förlåt. det kommer nästa söndag :) jag lovar.

Priser

Man fick lite saker när man gick i mål också :)



* Weetabix
* Banan
* Bindor
* 2 olika sortets drycker
* En tyg kasse

Medalj och nummerlapp


Detta ska jag spara länge ;)

Vårruset 2010

Så idag var det dags, det som jag har tränat för i någon måndag nu. Vårruset 2010. Det skulle vara start vid 19.00 men man skulle vara klockan 17.00 för att inte missa all underhållning. Så innan gick vi runt i olika tält och kollade, peter sypern ( stavning) var där och underhöll. Tycker han är en helt underbar människor, så annorlunda. Han gick runt där med sina lite annorlunda kläder och illgrön ögonskugga och pratade med massa människor.

När klockan var tjugo i 7 så började uppvärmningen, Friskis och svettis höll i den. Helt sjukt mycket folk var det. Det fanns 5 olika start grupper. Tror det var "springa fort " " springa" " jogga fort " " jogga sakta" och " promenera"..
Vi hade ställt upp oss på springa. Den 2 startgruppen..

Och jag tog mig i mål, och jag är riktigt nöjd. jag sprang hela varvet, på hela 35 minuter. Stolt är jag med. trodde aldrig jag skulle lyckas. Den som vann sprang på 18 minuter. Härligt jobbat för den tjejen. har nog aldrig sprungit såhär långt i hela mitt liv utan att stanna och eller pausa. När jag gick in i mål tänkte jag ändå " är det redan slut?"

Riktgit roligt var det. Ni som gillar att ha mål och inrikta er på ngt, anmäl er till en tävling. det får en att inte vilja sluta träna och du har något att se fram emot. Ska göra om den 100 gånger till. Jag och en tjej kompis har redan börjat planera lite smått inför tjejmilen i september.


Efter det så blev det picknick i ängen, åt kyckling och pasta sallad. :) mums.




Dag 88 Frukost

Blev en snabb frukost tidigt imorse innan jag gick till skolan:

Grov macka med smör och skinka. Ett glas juice till det.


Gårdagens middag

Har inte hunnit med att blogga så mkt de senaste dagarna, örlåt för det. nu ska jag ta tag i det här igen.
Även fast jag inte har bloggat så har jag följt dieten och tränat på som vanligt, inget fusk här inte.


Gårdagens matlagning i bilder:


Börja med att hacka en 1/4 lök och en laxfile. Stek det i smör tills fisken är genomstekt.



Häll i 2 dl soja grädde, 2/3 delar av en fisk buljongtärning och så 1,5 dl vatten.



Avsluta med att krydda med salt,aromat och peppar.
Servera med fullkorns pasta och sallad.

VÅRRUSET!

Heeej !
Snart ska jag uppdatera en massa som jag lovade igår men inte hann med. Har sprungit vårruset idag med. berättar mer snart jag lovar!


Dag 87

Hej Sunshines! dålig uppdatering idag så tänkte bomba er med inlägg nu !


Dagens frukost ( klockan halv 6 imorse) satt och sov vid matbordet

En skål med yoghurt

Dag 86

Hej, förlåt för dålig uppdatering.. Har pluggat hela helgen. Har så jäklar mycket att tänka på nu så att jag inte kan sova för att jag ligger och grubblar över allt. Igår kväll blev det sängdags vid halv 4.. lite för sent.. Har inte hunnit träna något i helgen heller,  har inte vågat. Jag känner i kroppen att en förkyldning och halsont är påväg. Just nu ligger jag i min säng och har precis svalt en alvedon. JAG SKA BLI FRISK TILL VÅRRUSET.

Dagens frukost
Fullkorns crunchy med mjölk


Gårdagens middag

Jag hann inte lägga in middagen jag åt igår så gör det nu!

Min pojkvän lagade världens godaste mat, det smalt verkligen i munnen.

Det är Fullkornsris, maj och kyckling i prästost sås..

Här får ni receptet:
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 dl stark ost
1 höns buljong tärning
3 vitlöksklyftor
700 gr kyckling
Salt
peppar

Såhär gör  du:
Smält smör i en stekpanna, fräs kycklingen några minuter. inte helt igenomstekta,salta och peppra.  Blanda creme fraiche, grädde, ost, en buljongtärning i en skål. Lägg kycklingen i en smord form, pressa vitlöken över. Häll över röran och ställ in det i ugnen i 30 minuter i 200 grader.

Detta rekomenderas starkt! Riktigt gott var det.

Titta vad jag har fått

Min nummer skylt till vårruset! nu är jag laddad!


En stressig dag

Idag gick jag upp tidigt, fast att det är lördag. Pojkvännen ska åka till Norge i en månad och lämnar mig i Sverige. Så sa hejdå till honom. Jag är riktigt avundsjuk. Jag har stressat hela dagen och har knappt hunnit äta. får riktigt dåligt samvete när jag inte äter regelbundet..

Frukosten blev yoghurt med varma blåbär

Valborg

Idag är det valborg vilket innebär att det kommer bli lite alkohol ikväll :) Har fyllt frysen med smirnoff ice!
Jag och min pojkvän ska hem till en kompis till mig där det blir en massa folk, ska även gå ner och kolla på ett majbål!

Vad ska ni göra ikväll?


RSS 2.0