Lunch

idag blev det rester till lunch på praktiken, var sista dagen idag, alltid lite sorgligt. nu är jag påsk ledig ett litet tag :D ska bli jätte skönt.


Dag 56

Frukosten idag blev tråkig :P en skål med yoghurt


Middag

Ikväll blev det bacon sås och fullkornspasta :D min favorit mat, så lätt och men gott..

Såhär gjorde jag:
Smält smör i en djup stekpanna, häll sedan på lite mjöl och rör ihop det med smöret. häll på mjölk och grädde. Låt detta koka upp och krydda sedan med, peppar,salt,aromat och lite chili. bryn baconen och häll sedan i detta i såsen. låt det koka lite och så är det klart:D

serveras med fullkornspasta


Påsk

I hekgen är det påsk.. Det innebär massa med godmat och påsk ägg, hur står man emot då? jag har redan klantat mig. Fick ett påskägg igår.. åt inte allt men lite. fy på mig. har ont i magen nu, ska inte äta mer godis..



får bli en lång promenad imorgon för att lindra det dåliga samvetet. Fast man måste kunna unna sig ibland :)

Dag 55

Började dagens med en promenad på en halvtimme :) svin kallt ute, får nog ta fram vinterjackan igen..
Nu ska jag äta frukost/lunch..
 
jag åt två grova mackor med smör,ägg och kaviar, ett glas vatten och en skål med yoghurt


Lunch

Dagens lunch blev grönsaks soppa med grovt bröd till :)


bilden är googlad

Träning

Direkt efter frukosten så gav jag mig på att ut och gå vid 8 på morgonen!! jag som är så jäklar morgontrött har nog aldrig rört på mig så tidigt på morgonen någonsin, men jag tog en timmes promenad.
Har inte tagit tag i min träning inför vår ruset ännu, måste göra det snart men hatar att vara ute och springa när det regnar :) får hoppas det blir fint väder till helgen..


( bilden är googlad)


Dag 54

Var och inhandlade mig en ny youhurt så det blev det till frukost :)


Frukt yughurt med smak av persika/ aprikos/ vanilj


träning

Jag hade lovat mig själv att springa idag. suck, vaknade med att det spöregnade.. men framåt eftermiddagen slutade det och jag gick ut och gick i en timme iallafall. längtar efter solen nu så man inte är genomskinlig som ett papper på huden längre :D Älskar att sola.



Vägning

Dagens vägning blev som jag trodde. inget minus. Samma vikt som förra veckan. vilket inte är så farligt. jag har blivit för bortskämt med att det ska gå neråt. :) Alla mått var även samma som förra veckan..

Skrev ju att jag skulle träna idag, det spöregnar ute. tror jag hoppar över det. Ska åka och jobba lite istället :)

Hörs snart.

Dag 53

Idag sov jag länge så det fick bli en frukost/ lunch. Äggröra med skinka i och yoghurt :)



Middag

Godkväll :) Dagens middag blev kycklinggryta. Receptet hittar ni i mitt bloggarkiv..



Imorgon tänkte jag sätta igång hårdträningen inför vårruset!.. Tänkte ge mig ut och springa, jag och min mp3. Får väl se om jag ens klarar av att springa en halv mil.

Även dags för vägning imon. usch..tänkte slänga upp lite bilder på kläder som har blivit totalt förstora. 10 runt magen gör mycket vill jag lova ;)

Godnatt ! :)

Frukost

Nu har jag tagit mig upp ur sängen och gjort lite mat :) Blev äggröra med skinka i och några cocktailtomater.






såhär gjorde jag.
Smält smör i en stekpanna, häll i 2 ägg, krydda med aromat,salt, vitpeppar. strimla skinka ( så mycket som du vill ha) och lägg även i det i stekpannan. rör om i stekpannan hela tiden tills äggröran inte längre är rinnig och kladdig :) Färdiigt!

Dag 52

har precis fusk vägt mig, inget bra resultat men det hade jag inte förväntat mig heller, kanske kan bli bättre till imon.

Nu ska jag gå och göra frukost. hörs snart.


Dag 51

Hej! och förlåt för skit dålig uppdatering.. har inte haft tid. och nu mitt i natten så har jag hittat en lucka. Är precis hemkommen från en fest.. Ikväll blev det alkohol och mycket dans :) Höll mitt löfte om att inte röra något av alla chipsen och popcornen som fanns. Dock var festen väldigt tråkigt så åkte hem tidigare där ifrån.

Denna veckan tycker jag att allt har blivit lite avigt, har ätit ute två gånger och varit bortbjuden på middag en gång. Då är inte så lätt att få maten att vara hälsosam. men ska försöka bättra mig nästa vecka, blir nog inget minus denna veckan på vågen iallafall.

Imon väntar jobbet på mig men ska försöka bli bättre på uppdatering än idag!

Nu ska jag sova. Godnatt :)


Vi är tydligen inte så hälsosamma

hittade en artikel på Aftonbladet:
Inger Atteryd, vd för Svensk Egenvård.

Hon företräder hälsokostbranschen som självklart skulle uppskatta om fler stoppade i sig kosttillskott och hälsolivsmedel av olika slag. Med hjälp av en enkät de låtit Sifo göra vill de nu öka intresset för vårt näringsintag, eller snarare bristen på näring. I enkäten som tusen svenskar svarat på framgår att bara en av tio äter den dagliga dos på 500 gram frukt och grönt som rekommenderas. Ännu färre, bara sju procent, äter fisk tre gånger i veckan.

 

 

Detta ska man äta för att vara hälsosam:

 

1. Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar till exempel tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.

2. Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.

3. Välj gärna nyckelhålsmärkta livsmedel.

4. Ät fisk ofta, gärna tre gånger i veckan.

5. Använd gärna flytande margarin eller olja i matlagningen.

 

 

Läs hela artiklen HÄR


Shopping

25te är nog den bästa dagen på månaden = LÖN :D idag så gick jag och köpte en skinnjacka och en ny sjal :) Det blev skinnjacka från veromoda för 500. Den är inte alls min stil egentligen, men jag tänkte att jag måste förnya mig lite :) så blev en kort skinnjacka, dragkedja på sidan och med nitar på.. Till det köpte jag en sjal. vet dock inte om jag ska lämna tillbaka den, den är med från veromoda,  skit snygg men den kostar 300, vet inte om den är värd på mycket:P

Här är det ny inköpta, dock lite dåligt ljus på bilden..


Festa

Imorgon är det fredag. ska ut med mina tjejkompisar och festa. så imon blir det alkohol. ska dock hålla mig undan från allt annat onödigt :)

Älskar smirnoff ice!

Dag 50 Frukost

Herregud! 50 dagar.. Dagens frukost blev yoghurt och ett päron :D


Vårjacka

Är på jakt efter en ny vår jacka! idag var det 10 grader och jag har fortfarande vinter jackan. har suttit och bläddrat runt på massa hemsidor nu. hittar ingen.. Är det någon som vet ngn bra hemsida med fina jackor, vill helst ha en skinnjacka :)





Dag 48 Middag

Idag blev det middag hos mina föräldrar, de bjöd på lasagne.


åt dock inte så mycket :P

Lactrase

med dessa så kan jag äta vad jag vill :D min nya bästa kompis


Läkaren

usch då.. det här blev inte alls bra. eller det började bra. Hon sa att mina blodvärden var jätte bra, att jag inte hade något infektion i kroppen, ingen IBS.. sen kom vi till det dåliga. Jag är laktosintolerant, så nu blir det laktosfritt i hela kylskåpet och ska även gå och införskaffa mig tabletter som ska finnas på apoteket så att man kan äta vanlig mat..och så var det där med gluten också.. hon kunde inte svara på det riktigt, men prov svar låg precis på gränsen.. så jag ska dit en gång till om 2 månader och ta om det blodprovet. då ska hon säkert kunna säga om jag är det. usch det räcker väl med laktos eller, tycker det är jobbigt som det är. vill verkligen inte vara gluten också.



Dag 49 Frukost

blev en naturdiet mealbar :D



Dagens mat

Mellanmål:

Päron!


middag:



Kvälls snacks

Fy på mig! 4 st after eight


Belöning

Jag tror jag har kommit på vad jag vill få föra belöning sen när jag har nått min målvikt. jag ska tatuera mig :P Vore det inte en bra belöning? Har funderat på det länge nu och älskar verkligen tatueringar. Vill skriva mitt namn någons stanns på kroppen och även skriva en text i nacken.. kanske inte ska göra båda samtidigt men någon gång ska jag göra det. :D Så i sommar blir det tatoo !



Victoria Beckhams tatuering

Läkaren imon

Idag var det sista dagen för mig utan laktos. Imon ska jag till läkaren och få svar på alla blodprov och även få reda på om jag är laktos eller inte. Ska bli så skönt att få slut på detta magont :) Misstänker själv att det var laktos, har uteslutet det ur all mat nu under två veckors tid och har inte haft ont i magen på två veckor. Ska dit imon vid elva så får väl se hur det går :)



Te !

Jag har börjat dricka massa med te på sista tiden, hinkar i mig. har även märkt att man får springa på toaletten hela tiden :P

Här är mina favorit sorter:

Grönt te från FRIGGS Citorn och ingefära

 

Lipton te med smak av svartvinbär

Vanilj te från Lipton

Ört te från FRIGGS Pepparmynta

Sist med inte minst, FRIGGS te med smak av citron och fläder




Dag 48 Frukost

nehe nu ska jag försöka bli taggad igen, har blivit så många som läser nu helt plötsligt så jag kan ju inte lägga av nu !! :D Dagens frukost blev väldigt snabb för jag råkade försova mig lite till praktiken men det blev en skål mål yoghurt iaf. :)



Dag 47

Någon som har testat dessa?




Såhär står det om dem:
Vitamin Wells produkter är icke kolsyrade drycker med tillskott av
vitaminer och mineraler som ingår i kroppens naturliga ämnesomsättning. Dryckerna innehåller delvis ört- och fruktextrakt för att skapa en mer komplett produkt. Äter du en varierad kost med frukt och grönsaker kan du såklart dricka dem för den goda smakens skull.

Själv tycker jag att de är jätte goda och brukar dricka CARE och EVERYDAY :D
Testa dem

Dag 47

Idag är jag så opepp som man bara kan bli, mycket som händer i privatlivet och då blir jag helt borta och äter inte. Har ändå tryckt i mig mat nu, 2 grova mackor med leverpastej och gurka, en skål med yoghurt. Får inte ens äta leverpastej så nu har jag sjukt ont i magen. usch och fy..

Kul att det har hittat hit lite fler läsare, men kanske lite dålig tajming med tanke på min dåliga uppdatering just nu!

Dag 46 Lunch

Nu var lunchen avklarad och nu ska jag göra mig iordning och gå ut och gå :) ska till svärmor och äta middag idag, det blir säkert trevligt.


Dagens lunch: regnbåge sen igår med ett kokt ägg till

Dag 46 Frukost

blev en liten frukost, är fortfarnade hungrig dock :P går inte så bra utan mina mackor, får bli en stor lunch sen istället.

En skål med yoghurt

Dag 46 vägning

Nu kan jag sluta oroa mig, för nu har jag vägt mig :P det blev ingen viktuppgång. puuuh

såhär gick det:

Vikt: 55,4 ( minskning med 0,5 kg)
Midjemått: 68 cm ( minskning med 2 cm)
Lår: 49 cm ( minskning med 2 cm)
Arm: 29 cm ( minskning med 1 cm)
Rumpa:  97 cm ( minskning med 1 cm)
BMI: 21


Voila :D lika nöjd denna veckan. Slutade med laktos för 2 veckor sen och sen dess har jag rasat 1,2 kg :D Det konstiga är att i början gick det jätte sakta ner i vikt, nästan ingenting och nu går det jätte snabbt. brukar det inte vara tvärt om?

Sammanställning:

Vikt från början: 58 kg har alltså minskat med 2,6 kg
Midjemått från början: 78 cm har minskat med 10 cm
Låren var 52 cm från början och har minskat med 3 cm
Armen var 30 cm och har minskat med 1 cm
Rumpan började jag mäta förra veckan och har sedan dess minskat 2 cm
Mitt bmi har minskat från 23 till 21


Nu måste jag bara börja fundera på vilken siffra jag vill ner till, tycker 50 kg låter så lite, men för min längd så är det egentligen inte lite. så fort min praktik är över ska jag försöka börja träna ännu mer iaf, måste ju bli vältränad till vårruset i maj. Men som sagt jag stannar nog när jag är nöjd. När tycker ni jag borde sluta ? ( tänker inte göra det nu )


ja ni får gärna skratta åt mina långa tår ;)



Dag 45 Middag

Det hann inte bli någon lunch idag, har jobbat och idag var det super stressigt, kom hem vid fyra och då hade min pojkvän släpat hem regnbåge på 4 kilo som han hade fångat ;)

Så dagens middag blev ungsbakad regnbåge med hollandaise sås och potatis..åt bara en halv potatis och resten fisk för det är så jäklar gott!. :D


såhär gjorde jag med fisken: min pojkvän rensade den inuti och tog bort huvud och fenor. sedan kryddade jag med citronpeppar, peppar, salt, aromat, dill och en pressade en halv citron. Jag la även 50 gram smör i fisken och så in i ugnen på 225 grader i en timme :)

Dag 45 Frukost

Tro det eller ej, men inga mackor idag ;) blev yoghurt med en banan i och ett glas vatten.

kalorier

Var inte och läste på aftonbladet och hittade detta, nu blir det bara morötter ;)

Så mycket energi ger 100 gram:

Chips – 526 kilokalorier
Ostbågar – 505 kilokalorier
Rostade jordnötter
– 600 kilokalorier
Jordnötsringar – 533 kilokalorier
Popcorn
– 414 kilokalorier
Morötter – 45 kilokalorier
Smoothie med bär, yoghurt, och banan
– 100 kilokalorier
Gröna oliver – 129 kilokalorier

Så mycket innehåller ett glas vin:

Rödvin: 12 % 144 kilokalorier
Vittvin: 13,5 % 198 kilokalorier
Vittvin: 10 % 142 kilokalorier

 

 



Dag 44 Middag

Benfri koklett, fullkornspasta med chili sås :) plus några gurk bitar!


Dag 44 Lunch

Inte lätt att hitta mat ute när det inte får innehålla laktos. All köpe mat gör det, restaurang mat med. nu är det bara 5 dagar tills jag förhoppningsvis får bekräftat vad det är för fel på min mage. men jag misstänker själv att det var laktos, har inte haft ont i magen en ända gång sen jag var hos doktorn för 1,5 vecka sen nu och började att ute sluta laktos i kosten.. :)

Idag gick jag till mammas jobb och köpte grönsakssoppa :)

Ser inte sådär gott ut när jag har ätt upp hälften på bilden ;) men gott var det !

Dag 44

åh, jag är helt enormt godis sugen idag, vill bara öppna skafferiet och rota igenom skåpet och äta allt gott jag hittar. är speciellt sugen på lösgodis :O usch.. har inte ätit godis på snart två månader, jag borde vara rätt så stolt ändå.. sitter och knaprar gurka nu, inte lika gott som det på bilden va?


Dag 44 Frukost

Om jag var trött igår, så är det inget emot idag. har varit uppe 2 nätter i rad nu med min lille kissekatt som håller att bli könsmogen.. usch. mina påsar under ögonen är verkligen enorma, till och med min pojkvän kommenterade att jag såg helt slutkörd ut.

Dagens frukost blev 2 grova mackor med smör, mjukost och gurka på, till det drack jag vanilj te.


kan någon få min kisse att sova igen ? ;)

Dag 43

Klockan är bara halv tio med jag är helt slut.. sov endast tre timmar inatt. Min lille kisse håller på att bli könsmogen och är mest uppe och skriker på nätterna, vilket innebär att jag inte kan somna.. Tycker så synd om henne, när hon går ont och har ont i sina bröst, fast det bästa är att hon har blivit så kelig nu när hon håller på att bli könsmogen.. Får hoppas att det går över snart och att vi kan kastrera henne :)


min tjuriga kisse ;)

Dag 43

jag har lite sådär smått panik. känns inte som om jag har börjat slarva denna veckan, känns som om det inte går neråt på vågen.. Har panik över söndagens vägning. tänk om jag har gått upp i vikt ?


Dag 43 Middag

ingen sådär super nyttig middag va? speciellt inte det där brödet..

Dressing:

min egna rhode island sås :)

1 dl creme fraische
salt
peppar
aromat
några droppar tabasco
2 msk chili sås



Dag 43 Lunch

Blev rester från middagen igår :) Het kyckling soppa


Dag 43 Frukost

Gissa vad det blev?, som vanligt.. frukost på jobbet 2 grova mackor med smör och mjukost och en kopp te till det :)


Svenskar är gottegrisar

Vår godis ätande har fördubblats på 30 år, varje svensk äter 17 kilo godis om året!! Svenskarna är alltså de som äter mest godis i världen varje år!

Jag har själv varit en godis gris och köpt godis och chips varje dag, men när jag läste detta så kunde jag inte tro att det var sant, 17 kilo per år? Det är jätte mycket, hur får vi ens plats med allt detta i våra magar.. Det är inte konstigt att det är så många överviktiga i samhället när vi slänger i oss såhär mycket godis!
När jag hade mycket att plugga till innan så brukade jag alltid köpa en påse till mig för att få en kick och kunna hålla igång pluggandet hela kvällen, man åt sen som en belöning..

Vill ni läsa artiklen själva ?
klicka på länken--> Svenskar världens största gottegrisar






create free polls | comment on this

Dag 42 Läsarfråga

Fick nyss en anonym kommentar från en som ville ha alla mått på recepten jag skrev :)

jag har tänkt på det med, men dessvärre så gillar jag att exprementera i köket och häller mest i lite som jag vill :D lite mjölk, lite grädde, och sen hittar jag något mer som jag vill ha i och öser i det. men recpetet som jag lagade ikväll ska jag väl kunna tänka ut hur jag gjorde :P

25 g smör
2 msk mjöl
2 dl grädde
4 dl mjölk
en halv kyckling ( köpte färdig grillad)
krydda sedan som du själv tycker är gott..
jag hade rätt så mycket curry och chili i, gillar stark mat och så är det bra för matsmältningen :D

tycker du om paprika och lök så är det med jätte gott att ha i!

hoppas du är nöjd med svaret :)



Dag 42 recept

Vet inte om man får kalla det jag åt för soppa ;) men gott är det..
såhär gör jag:
Smält smör i en kastrull, häll på lite mjöl och rör ihop det. häll på grädde och mjölk och låt det koka upp, det ska inte bli så tjockt.. krydda med chili, curry, aromat, salt och peppar. låt det stå och koka lite och häll sedan i kyckling bitar :)
färdigt. världens snabbaste kvällsmat ;)

Dag 42 recept

Vet inte om man får kalla det jag åt för soppa ;) men gott är det..
såhär gör jag:
Smält smör i en kastrull, häll på lite mjöl och rör ihop det. häll på grädde och mjölk och låt det koka upp, det ska inte bli så tjockt.. krydda med chili, curry, aromat, salt och peppar. låt det stå och koka lite och häll sedan i kyckling bitar :)
färdigt. världens snabbaste kvällsmat ;)

Dag 42 Middag

Het Kyckling soppa :)

Dag 42 Lunch

Gick och köpte en räksallad :)

Dag 42 Frukost

Usch vad segt det var att gå upp imorse. är ju som sagt ingen morgon människa så det kanske inte är så konstigt. Hann inte äta frukost hemma så jag fick ta med mig 2 grova mackor till jobbet som jag drack en kopp vanilj te till :)


Ni glömmer väl inte?

Ni har väl inte glömt att ni kan följa min blogg via bloglovin? :)
klicka på länken och börja följa den idag!

Följ min blogg!

Vår ruset

Jag har många gånger pratat om att springa någon form av spring tävling, inte här i bloggen men med mina nära och kära. OCH NU BLIR DET AV ! :D ska bli jäklar roligt och jag längtar redan nu som en galning..


Det heter vårruset och hålls den 5 maj i växjö, det är ett tjej / kvinno löp som hålls i olika städer runt om i hela Sverige, år 2009 deltog hela 144 000 kvinnor :D girl power! Det är 5 km långt, vilket inte är så långt men det blir en utmaning ändå och det ska bli så jälkar roligt.. nu från och med nu ligger jag och svärmor i hårdträning till vår ruset den 5 maj, wish me luck!


vill du med springa? isåfall gå in på www.varruset.se och anmäl dig!




Dag 41 mellanmål

Min kära apelsin :D


Dag 41 Lunch

Hörni, förlåt mig att jag inte har uppdaterat mer än en gång denna dag :O har inte kunnat komma in på blogg.se vet inte vad det har varit för fel!  ska försöka slänga upp lite inlägg nu ist :D


Dagens lunch blev på praktiken och det blev rester från igår :) Korv gryta och fullkorns ris. faktiskt rätt praktiskt att ta med sig lunch låda mycket billigare dessutom :D

Receptet finns länge ner i bloggen ! :)


Dag 41 Frukost

Godmorgon! :D
idag har jag tagit en lång sov morgon, min handledare där jag har praktik tyckte att jag behövde det efter att blivit rätt så stressigt igår :P men nu ska jag snart göra mig iordning och kila bort dit. Först blev det frukost, två grova mackor med mjukost och en apelsin :)



Dag 40 Middag



Dagens middag: Korv gryta och fullkornsris
Recept:

För 4 portioner
2,5 dl soja grädde
400 gram falukorv
2 lökar
3 msk tomatpure
kryddor


Dag 40

Har ni någonsin kännt den där känslan man få när vill ha något som man inte får.. det gjorde jag idag;) har  inte fått äta ost på en vecka nu, jag älskar verkligen ost, förstår inte hur man kan leva utan det.. finns det  laktosfri hårdost? idag när jag hade slutat  sprang jag till affären för att hitta ngt som liknade ost iaf. kom hem med den här :D


inte sådär nyttigt, men jag var tvungen!


så mitt mellanmål idag blev två mackor med mjukost på :)


Dag 40

idag har jag i princip hinkat i mig te, har vissa dagar då jag gör så :) har blivit vanilj och svartvinbärs te idag.


Dag 40 Lunch

Idag gick jag och  köpte lunch, tycker det är jätte svårt att köpa mat ute nu när det inte får innehålla laktos.. Köpte kyckling sallad, vad ändå jätte noga med vad jag tog, men ungefär 30 minuter efter jag hade ätit satte magen igång och nu har jag haft ont i magen resten av dagen :(




Dag 40 Frukost

Tänk att det har gått 40 dagar sen jag startade bloggen nu, känns som om jag precis har börjat :P Dagens frukost bestod av två grova mackor med kaviar och en kopp grönt te :)



create free polls | comment on this

Dag 39 Lunch/middag

Idag blev det en tidigt middag redan vid klockan 2, var och åt hemma hos min pojkväns farmor och farfar. Det blev Gös ( som min pojkvän hade fångat) som de hade haft i ugnen :) till det så blev det sås och potatis. var riktigt gott.

jag har lite lyxigt :D en pojkvän som är fiskare, vilket innebär alltid god fisk till middag och en frys som alltid är laddad med nyfångad fisk :D

Nu är min lillebror hemma hos oss och vi ska spela lite spel och ha en mysig söndag :)

Hörs snart!








Dag 39 Frukost

Idag är jag på strålande humör tack vare min vägning :D frukost blev dock lite tråkig. 1 hemma gjord morots fralla med smör och skinka på, så ett glas vatten till det.

Var ute och gick innan, jätte fint väder och solen bränner i ansiktet!

nu ska jag på middag hos min pojkväns farmor och farfar :)
Hörs snart



Tänkte höra om det är ngn som är bra på design till bloggar? har försökt ge mig på att ändra min men det blir aldrig bra! så ngn där ute som kan?

Dag 39 vägning

Åh, vilken toppen start på dagen det blev när jag ställde mig på vågen och tog fram måttbandet :D

Nu ska ni få höra ;)

Vikt: 55,9 ( minskning med 0,7 kg!!)
Midjemått: 70 cm ( samma som tidigare)
Lår: 51 cm ( minskning med en cm)
Arm: 30 cm ( 30 cm ( samma som innan)
Rumpa: 98 cm ( första gången jag mätte det)


jag är jätte nöjd :D har inte vägt såhär lite sen jag träffade min pojkvän för tre år sedan, när vi hade varit tillsammans ett tag så vägde jag 63 kilo.. men nu är jag tillbaka igen! :D

Sammalagt har jag minskat 2,1 kilo, 8 cm i midja, 2 cm runt låret och mitt bmi har gått från BMI 23 till 22 :)

För övrigt är 0,7 kg på en vecka det mesta jag har gått ner sen jag startade bloggen!


Dag 39

Godmorgon :D Idag är det dags för vägning ! hoppas verkligen att det har gått neråt denna gångn nu när det har sått stilla så länge! Ska ut på en power walk nu innan jag ställer mig på vågen! Hörs snart!



Dag 38

Sitter här med min sambo, melodifestivalen och vi har nyss tagit fram en hel färsk ananans som vi sitter och äter av! :)


Vilken skandal att Anna bergendahl går och vinner, hur kan hon få mest röster av folket? Efteråt loggade jag in på bloggar och facebook, säkert 25 personer som är rasande och förstår ingenting.. Hon och peter jöback var de som var minst värdiga. Men nu är det som det är och det är ju kul för henne som är så ung att få uppleva något sånt här, dock lär det ju gå dåligt för oss i Oslo :)


Dag 38

Nu är det en halvtimme kvar till melodifestivalen! :D
Ni tycker att Eric saade ska vinna ikväll, 38 % av rösterna fick han! tycker med att han ska vinna, otroligt duktig för att vara så ung. På andra plats tycker ni att Anna bergendahl ska komma hon fick 25 % av rösterna, tycker dock själv att hennes låt är jätte dålig :) men vi får väl se hur det går..

Ha en bra kväll  :D



Dag 38 Middag

idag blev det min kyckling och curry gryta till middag :) till det hade jag ris och majs !

Recept:

för 3 personer

ingredienser:
en hel kyckling ( brukar köpa färdig grillad)
grädde
mjölk
lök
curry
aromat
salt
peppar
smör


Såhär gör du:Pilla bort allt kött från kycklingen och lägg i en skål.  Smält smör i en  gryta eller stor kastrull, häll i grädde och mjölk, brukar ha i rätt mycket för att vi gillar sås i min familj, låt det koka upp och häll i kryddorna. Låt det stå och puttra i ungefär 10 minuter och häll sedan i kycklingen 5 minuter innan servering!

Super gott är detta.

Serveras med fullkornsris och grönsaker.

Dag 38 Mellanmål

sitter och äter en apelsin och bloggar :)


Innan när jag var i affären och fyllde på kylskåpet så upptäckte jag att mjölken som jag måste börja köpa nu ( laktos fri) Kostar 20 KR!! TJUGO KRONOR! för en liter mjölk? fy vad snål jag låter nu, men kostar inte en vanligt paket väl 7 kronor? så bara för att man kanske inte tål ngt så ska man behöva betala så mycket mer. my god! Jaja bara att stå ut. :)


Dag 38

NI GLÖMMER VÄL INTE ATT RÖSTA OM VEM SOM VINNER MELODIFESTIVALEN IKVÄLL!!
Rulla ner lite för att hitta röstningen!



Dag 38 Lunch

idag blev det äggröra med skinka i :)
såhär gjorde jag:
för två personer
smält smör i en stekpanna, blanda 5 ägg, 2 dl vatten och salt och peppar i en skål. Häll i det i stekpannan och rör om hela tiden stills äggen stelar och blir en äggröra :)

Super enkel lunch!

Glöm inte melodifestivalen ikväll!

Dag 38 Frukost

Jag är ledig denna helgen och det är så jäkla skönt :D Älskar att sova länge!
Dagens frukost blev en hemmagjord fralla med kaviar och gurka på, ett glas vatten till det med :)


Nu ska jag ställa mig och laga lunch ! hörs snart :)

Dag 37 Middag

Dagens middag: Taco buffe :D
Dagens hiss! Har inte har ont i magen sen jag var hos doktorn och slutade äta laktos!! :D

Dag 37 Lunch

usch vad jag har blivit dålig på att äta.. ingen frukost idag heller. får skärpa till  mig nu!!
dagens lunch med sallad med aioli :)

Dag 36 Fråga


create free polls | comment on this

Dag 36 Middag

Ingen har jag verkligen ingen lust att laga mat, så därför gjorde jag inte det heller, :P Fick bli gröt med kanel, två hemmagjorda morots mackor med kaviar, skinka och gurka och till detta så åt jag paprika och några bitar gurka..



Dag 36 Lunch

var några timmar i skolan imorse, sen gick jag och några kompisar och åt.. Alla satt med kebabrullar och kebabtallrikar :( jag fick äta kyckling och sallad. Fick inte ens sås till, fy fan och vara laktos alltså, hur bär man sig åt? :O
googlad bild!


Dag 36

Usch! det var inget kul uppvaknande imorse när man knappt sovit inatt..  bakis som sagt.. nu blir det nog ingen alkohol på ett tag. Blev ingen frukost imorse förutom en stor flaska med vatten. Usch!


Dag 35 Middag

Jag har inte hunnit inhandla laktosfritt i mitt kylskåp så nu när jag skulle laga middag så insåg jag att jag har princip inget som jag kan laga.. Fick bli en kött bit och blomkål, gurka,paprika och cocktail tomater, riktigt tråkig middag. Får ut och handla snart så jag kan börja äta ;)


På gårdagens fråga blev resultatet att  53 % av er tränar 2-3 gånger i veckan ! vad duktiga ni är, sådär duktig vill jag med vara, försöker att hinna med att träna så ofta! :D

20 % av tränar varje dag !! herregud, hur orkar ni tänker jag  ;) ni är ju skit duktiga.





Dag 35

Idag ska jag på fest.. kommer bli svårt att hålla sig borta från allt.. men alkoholen kommer jag iaf inte kunna undvika men allt annat ska jag nog lyckas med :D wish me luck.



Dag 35 Läkarbesök

Nu är jag hemma från läkaren... De testade mig för IBS, laktos och gluten. Nu ska jag under två veckor testa att äta mat som inte innehåller laktos överhuvud taget. så ska jag tillbaka på ett återbesök och berättade hur det hat gått. får även reda på alla blodproven de tog då. Hoppas verkligen inte att jag är gluten iaf..

Nu måste jag lyckas att inte äta ngt som innehåller laktos.. får väl se hur det går. får inte äta min kära mealbars nu :(.. Gick till kylskåpet och läste på alla innehålls förteckningar... nästan allt innehåller ju mjölk :O blir en stor utrensning och får gå till affären och köpa nytt. 


Dag 35 Frukost

Sitter och äter en grov macka med korv på och ett glas juice.. ska till doktorn nu är så jäklar nervös.. vet inte varför men jag blir alltid det när jag ska göra något sånt. Ska dit för min mage.. får väl se vad dem säger..


Dag 34

Nu sitter jag och äter fruktsallad, ett jätte bra tips om man lätt blir sugen på ngt på kvällen och det är jätte lätt att göra. har äpple, melon, päron, banan, apelsin och kiwi i :D super gott!


Fråga

create free polls | comment on this

Dag 34 Träning

Idag har jag varit duktig och varit på gymmet började med att springa 20 minuter på löpbandet.. Då kom jag och tänka på när man gick i grundskolan, 8 och 9an då hade vi alltid ett löpningstest  2 gånger om året som var på 1200 meter. sprang man över 15 minuter så fick man IG. Det där testet var nog det värsta med hela skolgången.. Att veta att man skulle komma sist och behöva gå mer en hälften av vägen.. jag kom ihåg att jag brukade komma i mål på 13 minuter. men IDAG när jag sprang på löpbandet så kollade jag tiden efter 1200 meter och det stog på 9:50 vilket hade gett mig vg om jag hade sprungit så snabbt i 8-9an det är nästan så jag vill ringa min gamle gympa lärare och säga det till honom.. så efter 20 minuter på löpbandet var jag väldigt stolt över mig själv :D

Fortsatte med maskiner på gymmet 50 minuter :)
Så idag blev det träning i 70 minuter.



Dag 34 Lunch

Nu är jag precis hemkommen från gymmet, åt en mealbar påvägen hem därifrån så det blev en väldigt sen lunch :)


Dag 34 Frukost

Blev en stor frukost idag med mannagrynsgröt gjord på sojamjölk, en hemmagjord morotsfralla med skinka och tomat på och så ett halvt glas juice.. Ska snart göra mig iordning för att åka till gymmet och pumpa fett ;)

Recept på frallorna hittar ni i arkivet!


Dag 33 läsarfråga

Fick en fråga angående mina mealbars, vilken jag tycker är godast :)
jag tycker absolut att hasselnöt är den godaste smaken, det är även den man blir mest mätt på. De andra känns lite mer som om man sitter och trycker i sig en massa godis. Så denna rekomenderar jag!

Hasselnöt!

Dag 33 Middag

Dagens middag blev grönsaksgratäng och stekt kött.. Hade aldrig gjort gratängen innan men måste säga att det var bland det godaste jag har ätit, bara smälte i munnen :D sjukt gott så testa det!


Dag 33 recept

Eftersom det jag ville ha inte fanns i affären idag så chansar jag lite ikväll ;) ska göra en grönsaksagratäng med kött till :)


Recept för 2 personer:
100 gram feta ost
2 dl grädde
1/4 lök
1/2 morot
1 liten palternacka
5 cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1/2 blomkolshuvud


Såhär gjorde jag:
jag började med att hacka alla grönsakerna som skulle vara i gratängen och la dem i en ungsäker form, jag smulade feta osten i en skål och hällde sedan i grädden och rörde runt. Sedan åkte det också ner i ungformen som jag saltade och pepprade efter smak. sedan pressade jag vitlöken i gratängen och så in i ugnen på 200 grader tills du känner att grönsakerna är mjuka.


såhär blev den, ska smaka nu och se om den blev god :D

Dag 33

På fyllning av kylskåp ;)

Dag 33 Mellanmål

Tog nyss en lång promenad på en timme :D Skönt när solen är framme och steker. Nu sitter jag och äter ett äpple och funderar på vad jag ska äta ikväll, de hade ingeting jag ville ha i affären, får väl exprimentera lite ikväll då :P


Dag 33 Lunch

Blev en tidig och snabb lunch :D Mina älskade mealbar ! blev en sånn.


dag 33 frukost

Var uppe tidigt idag, vid 5 :( usch! blev en liten frukost iallafall en hemma gjord morots fralla med smör och skinka, ett glas juice till det, receptet på brödet finns längre ner i bloggen!


Dag 33 vägning

Hann inte med att väga mig igår så det fick bli idag istället, och det står stilla.. fortfarande 56,6 har stått still nu i 10 dagar.. blä. Även alla måtten var samma som tidigare. men men får kämpa på riktigt mycket denna veckan :D
ha en bra dag!




Dag 32 Middag

Kött med gurka,sallad,tomat, majs och feta ost .

Dag 32 mellanmål

Päääron :D

Glömde att väga mig imorse så det kommer imon ist :)

Dag 32 Frukost

Idag blev det frukost på jobbet :) åt ägg, räkor, gurka, tomat och marjonäs :) till det drack jag en kopp hett vatten med citron i.


Dag 31 Lördagsmys

Nu blir det melodifestivalen :D tycker för övrigt att det vait rätt så dåliga låtar i år, den bästa är man boy med Eric saade tycker jag :D

Detta sitter  och jag myser med ;)

Dag 31 Middag

Idag blev det tacos :) med köttfärs,majs,sallad,fetaost,gurka,tomat lätt creme fraiche och lite taco sås, tog även några nascho chips till ;)

Drack en vitamin well care till, ngn som har testat dem ? :D

Dag 31 Frukost

Förlåt för dålig uppdatering, jag jobbar helg och då blir det alltid stressigt att hinna med allt..

Imorse åt jag frukost på jobbet, grov macka med skinka och tomat..

ikväll ska jag och min sambo ha taco buffe :D

Dag 30 Lunch

haha gud vad äckligt det ser ut!
Iallafall dagens lunch blev en grov macka med ett halvkokt ägg på. ett glas vatten :)

Dag 30 Mellanmål

I julas köpte jag ett skärp, ett sådant skärp man har underbrösten över en tröja, idag när jag skulle sätta på mig det så gick det inte. det bara trillade ner :D woho.


sitter och äter ett päron nu :)



Dag 30 Frukost

Träningsvärken är äntligen borta :D fast jag tränade step igår. Idag till frukost blev det en naturdiet mealbar och ett glas nypressad juice :)


Dag 29 Kvällste

Sitter  här med mitt kära te :D till det äter jag en apelsin, är jätte sugen på allt möjligt idag, speciellt kakor.. nej fy inga sådana tankar..


Dag 29 Middag

Var vrålhungrig när jag kom hem från stepen, idag blev det chili con carne, en tallrik med grönsaker som innehöll majs,gurka,paprika och morot :) Till detta så åt jag hen hemma gjord morotsfralla.

Receptet på chili con carne och morotsfralla finns i bloggens arkiv :)




Dag 29 Träning

Har precis kommit hem från ett jobbigt step pass som varade i 75 minuter:D  imon är det skolan en liten stund och sen är det äntligen helg!. Var även ute och tog en 30 mintuer promenad innan med..




Dag 29 mellanmål

Idag blir det step :) får se hur det går med all träningvärk som jag redan har!

sitter och äter två grova mackor med smör,skinka och gurka på och glas juice till :)


Dag 29 Lunch

I skolan idag var det någon kött gryta, tog lite sånn och så sallad, paprika och gurka till. :)


Dag 29 frukost

Innan jag började med denna bloggen så åt jag aldrig frukost. när man gick upp vid 7 så var det sista jag tänkte på.. att stoppa i sig en macka då skulle aldrig gå.. Men nu när jag börjat göra det varje dag i en månad så helt plötsligt när jag vaknade imorse så var jag vrålhundrig. har aldrig kännt det på morgonen innan :P

en sådan här blev det till frukost imorse under tiden som jag promenade till skolan :)

Dag 28 Middag

Idag blev det en rätt så lätt middag, ungbakad lax, löjromsås och grönsaker.

såhär gör du:
Lägg laxen i en ungsäker form salta,peppra och lägg en klick margarin på. Sätt in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter. Under tiden så blandar du en finhackad röd lök, löjrom och creme fraiche. Till detta så åt jag majs,morötter, tomat,gurka och paprika :)

för övrigt så är det en månad sen jag startade min blogg idag :)

Dag 28 Tips

Jag vet att detta är en mat och träningsblogg med jag måste tipsa om ett schampo och balsam som jag köpte för några veckor sen. Brukar alltid ha schampo och balsam från frisören, men jag sprang på SYOSS när jag var och handlade. Verkligen ett jätte bra schampo och balsam som håret blir super fint och lent av.  De kostar 49 kronor stycket och finns i livsmedelsaffären.



Dag 28 Mellanmål

Har nyss ätit en chokladboll!! fy på mig.. Chokladbollar är verkligen det bästa som går att äta, kunde inte låta bli.. Blir hårdträningen imon.

hur kan man motstå detta?

Dag 28 Lunch

Idag till Lunch blev det melon och skinka :)
Efter det tog jag en timmes promenad i det soliga vädret, hoppas att snön smälter fort nu!

Googlad bild


Dag 28 Frukost

Godmorgon :)
Vaknade upp med världens träningsvärk i mage och axlar, trodde jag skulle få träningsvärk, har ju faktiskt inte tränat gym på länge.

Till Frukost blev det en grov macka med korv och ett glas Juice.

Ringde till doktorn idag bokade en tid för att kolla om jag är laktos.. Har skrivit tidigare att jag är mycket uppsväld i magen och så. Hoppas att jag äntligen ska få lösning på detta.

Bilden är googlad och är inte min mage!


Dag 27 kvälls te

Har varit och köpt ett nytt te idag :D fyllt på min te samling ännu lite till.. Köpte grönt te med smak av citron och fläder. Var tvungen att testa det ikväll :) var jätte gott.



Dag 27 Middag

Idag var jag bortbjuden på middag, det serverades lax och räk gryta :) har tyvärr inget recepet eller bild..

Fick en fråga om vad jag har för mått runt rumpan, och ärligt talat så har jag aldrig mätt det, men på söndag så lovar jag att jag ska göra det med :D så det måttet kommer på söndag!


Dag 27 träning

Idag blev det första gången på gymmet på väldigt länge! Ställde mig och sprang på löpbandet i 20 minuter och var stolt över mig själv över att jag orkade springa så länge, därefter tränade jag mage, armar,ben, rygg och axlar :)  Är helt slut i kroppen nu och kommer antagligen inte kunna röra mig imon :)


Dag 27 Mellanmål

Idag så begav jag mig till gymmet :) Men innan dess så gick jag och köpte en gainomax energy bar och en loka likes passion :)


Någon som har smakat den Lokan? Tycker den är den godaste av dem alla, med smak av red hot strawberry.

Dag 27 Lunch

Blev Lunch i skolan idag så har tyvärr ingen bild :) men åt 2 små biffar, sallad, majs och lite brunsås..

Googlad bild..


Dag 27 Frukost

Idag försov jag mig och det blev en stressig morgon :P Fick ta en naturdiet på vägen till skolan.. Köpte en ny smak igår hasselnöt, denna var absolut den godaste och den som man blev mest mätt på som jag har smakat än så länge :)


Dag 26 Middag

Testade att laga fajitas för första gången idag, hade inget bröd runt utan bara sallad och lite turkisk yoghurt till :)

Ingredienser:

  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 500 g benfritt fläskkött eller kycklingfilé
  • 1 påse fajita flytande kryddmix
  • 8 mjuka tortillas, gärna en smaksatt sort

Tillbehör:

  • sallad
  • gurka
  • tomater
  • yoghurt (10%)

Gör så här:

Strimla paprikan och hacka löken.

Skär köttet i mindre bitar.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek köttet, hälften i taget, så att det får färg. Lägg över på ett fat. Stek lök och paprika några minuter. Lägg tillbaka köttet och häll på kryddmixen. Låt puttra 3-5 minuter. Se till att köttet är genomstekt.

 

Servera med tortillabröd, gurka, sallad, tomater och en klick yoghurt. Just yoghurt till tycker jag är gott eftersom kryddmixen är ganska stark.

 

 

Istället för bröd hade jag: Majs, gurka & tomat.


Dag 26 Brödbak

Nu är de färdiga och skit goda :D jätte nöjd verkligen!


Såhär blev dem:

Här har ni receptet

Ingredienser:

  • 1 pkt (50 g) jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6-8 dl vetemjöl special

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.

Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.


Dag 26

Bröd bak på gång :D Just nu jäser degen, tror det här kan bli riktigt bra, eller iallafall bättre än sist jag bakade bröd och man inte ens kunde sätta tänderna i brödet :D Morotsbröd blir det idag!


Degen jäser :)

Dag 26 Frukost

Godmorgon ! Nu blir det en frukost och sen ska jag sätta igång och baka i köket :D

En apelsin, ett glas juice, två grova mackor med kokt medwust :)

Dag 26 Tävling

Jag är med i en tävling som hålls av Jen där jag tävlar om Dove Dusch Creme!
Tävlingen avslutas nu på söndag!

RSS 2.0